Je bekijkt momenteel…
‘Yousif Kurdi is een in Nederland woonachtige ex-werknemer van McKinsey die tijdens zijn reizen over de wereld zag dat horecaverkopen niet alleen meer via het restaurant lopen. Veel restaurants doen ook aan thuisbezorging. Maar koken voor zowel het restaurant als voor de thuisbezorging is vaak een logistieke opgave. Zelfs wanneer je een goedlopend concept in een dorp of stad hebt en je wilt bouwen op je merkbekendheid, is het investeren in een compleet nieuw restaurant een geldverslindende operatie.
In een aantal buitenlanden lost men dit op door gebruik te maken van zogenoemde ghost kitchens. Een centrale ruimte op een industrieterrein aan de rand van een stad waar horecaondernemers voor een fractie van een normale investering hun concept verder kunnen uitrollen of de logistieke uitdaging van meervoudig gebruik van de restaurantkeuken kunnen oplossen. Deze locaties bevatten meerdere keukens waar restaurants vanuit hun eigen ruimte kunnen koken. Bezorgdiensten als UberEats en Thuisbezorgd halen hier de maaltijden op voor levering aan de consument. Your Kitchen is zo’n ghost kitchen.
Dit concept is dermate innovatief in Nederland dat vastgoedmultinational Cushman &Wakefield deze onderneming op de recent gehouden (online) vastgoedbeurs Provada heeft voorgedragen als ‘meest innovatieve real estate proptech startup’.
Voor financieel advies en de juiste financiering maakt hij gebruik van het advies van Credion Amsterdam/MB Financieren. Het opzetten van een dergelijke start-up vergt weliswaar een relatief lage investering, maar is toch kapitaalsintensief. Wij helpen Your Kitchen bij het uitdenken van de timing van de verschillende zetten, het opzetten van de juiste financieringsstructuur met risicodragend vermogen en aanvullende financiering. Wij plannen samen met accountant RSM de fiscale en juridische structuur. Kortom wij ontzorgen en adviseren deze onderneming, zodat Yousif kan doen waar hij goed in is en wij de rest voor hem oplossen.’